Het PvdA congres heeft zich zaterdag uitgesproken tegen het strafbaar stellen van illegaliteit, de maatregel die is afgesproken in het regeerakkoord tussen de VVD en PvdA.

Muitende PvdA achterban tegen strafbaar stellen illegaliteit

Het congres stemde met een grote meerderheid voor de motie van Sander Terphuis, die stelde dat strafbaarstelling van illegaliteit leidt tot een inhumaan vreemdelingenbeleid. Terphuis kreeg een staande ovatie na zijn pleidooi voor het congres. De motie roept Diederik Samsom en de Tweede Kamerfractie van de PvdA op om alles te doen om te zorgen dat een wet voor strafbaarheid van illegaliteit niet wordt aangenomen in de Tweede Kamer.

PvdA partijvoorzitter Hans Spekman gaf  toe dat de strafbaarstelling van illegaliteit hem ‘zwaar op de maag’ ligt. “Dat vind ik ook gruwelijk.” Hij is trots dat alle PvdA’ers dat vinden, maar dat neemt wat hem betreft niet weg dat het PvdA congres vorig jaar november heeft ingestemd met het regeerakkoord en zich aan de afspraken wil houden. De kans dat er gehoor aan deze motie gegeven gaat worden lijkt vooralsnog erg klein.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...