Mountainbikepaden op Sallandse Heuvelrug blijven nog even open door uitgestelde rechtszaak

17-6-2022 RTV-Oost.
Mountainbikers zijn nog even welkom op de Sallandse Heuvelrug. Dat komt omdat het kort geding van Routenetwerken Twente tegen de afsluiting met twee weken is uitgesteld.

De provincie Overijssel kwam eind mei met de mededeling dat de ‘single tracks’ binnen drie weken gesloten zou worden. Dit omdat Nederland verplicht is kwetsbare dieren te beschermen. NatuurAlert vroeg de provincie deze regels te handhaven. Op de routes leven onder meer zandhagedissen, levendbarende hagedissen en hazelwormen. Deze worden vaak doodgereden door mountainbikers.

Lees meer: Mountainbikepaden op Sallandse Heuvelrug moeten binnen drie weken dicht

Routenetwerk ging tegen de afsluiting in verweer en spande een kort geding aan. Deze week zou de zaak besproken worden, alleen door een gebrek aan advocaten bij de betrokken partijen is dit uitgesteld. De zitting is verplaatst naar 27 juni. Dat betekent ook dat de routes voorlopig nog openblijven.

De wielervereniging in Holten gaf vorige maand aan niet verrast te zijn over het besluit. “We zagen dit al aankomen. We willen in gesprek met alle partijen om tot een oplossing te komen.” De eventuele aanpassingen gelden tot 1 oktober.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Klusser veroorzaakt flinke kortsluiting 

Een man die vanmiddag in de Kornet van Limburg Stirumstraat aan het ...