Victor Droste uit Heeten is vertrokken richting Syrië en vecht daar in het islamitisch verzetsleger Jabhat-al-Nusra.


Moslim uit Heeten vertrekt naar Syrië

Droste is onder een andere naam naar Syriëvertrokken, en noemt zich nu Zakariya Al-Hollandi. Volgens personen uit zijn vroegere omgeving begon Droste die nu een jaar of 26 is, een paar jaar geleden met het lezen van de Koran. Puur uit interesse. Blijkbaar kon hij zich vinden in het boek, want twee jaar geleden werd hij moslim.

Later ontmoette hij mensen die langer moslim waren. Hij verruilde zijn kennissenkring voor islamitische vrienden. Zijn ouders lichtte hij niet over zijn vertrek naar Syrië, laat staan over zijn plannen. Wat hij achterliet, is een audioboodschap van ongeveer tien minuten voor zijn ouders. In die boodschap legt hij zijn keuze uit.

“Dag pap, dag mam. Dit is het bericht waarin ik jullie persoonlijk aanspreek. Dit bericht betekent dat ik niet meer in Nederland ben. Dat ik de roep van Allah, die God heeft geopenbaard in de Koran, dat ik daar gehoor aan heb gegeven.” In een reportage van het tv-programma ‘De Vijfde Dag’ vertelt hij waarom hij naar Syrië wil om te vechten. Droste stelt in het programma dat, als mensen zouden weten wat hij ging doen, hij werd opgepakt en hem een jarenlange gevangenisstraf boven het hoofd hing.

Over Salland TV

x

Check Also

Rockband Kabaal organiseert opnieuw eigen festival

De Bathmense rockband Kabaal organiseert op 2, 3 en 4 juni 2023 ...