In het langverwachte coalitieakkoord van Gemeentebelang, D66, PvdA en CDA zoals afgelopen woensdagmiddag gepresenteerd staat helemaal niks concreets.


Moskou aan de IJssel: machtspolitiek de komende vier jaar

Na weken onderhandelen hebben Gemeentebelang, PvdA, D66 en CDA woensdagmiddag het gesloten bestuursakkoord bekend gemaakt. Maar wie duidelijkheid wil over pittige onderwerpen als: de lening voor GAE, miljoenen voor het Filmtheater De Viking, de verhuizing van de bibliotheek naar de Stromarkt, en de bezuinigingen van 2,5 miljoen, die komt bedrogen uit.

Er staat namelijk niks concreets in het akkoord, en je mag je als burger van Deventer gaan afvragen waarom het allemaal zo lang heeft moeten duren.

De genoemde onderwerpen zijn vrije kwesties en worden in de raad uitgediscussieerd. Heel opvallend is dat er in 2016 en niet in 2015 pas flink bezuinigd wordt. Het is kennelijk voor het nieuwe college en raad ook te kort dag om voor 1 juli in gesprek te gaan met de stad om tot besparingen te komen. Volgende week woensdag 14 mei, worden Liesbeth Grijssen (GB) Jan-Jaap Kolkman (PvdA), Frits Rorink (CDA) en Robin Hartogh Heys (D66) officieel als wethouder geïnstalleerd.

Duidelijk is dat de PvdA in Deventer flink wat voordeel uit de onderhandelingen heeft gesleept, en het roer in Deventer weer stevig in handen heeft. Gemeentebelang heeft de zware financiële portefeuille, maar gaat het daar heel moeilijk op krijgen. Wat gaat er straks overblijven van al hun eerdere stevige “oude” financiële standpunten?

Over Salland TV

x

Check Also

In Memoriam: Maarten Bervoets