De politie moest vrijdagavond ingegrijpen nadat een groep zich bij een flat aan het Wezenland in Deventer verzamelde en er irritaties en confrontaties ontstonden tussen betogers en bewoners.

ME ingezet bij onrust in Deventer wijk

Er is één persoon aangehouden omdat die weigerde te vertrekken. Donderdagavond stond er ook een groep van tientallen mensen bij het flatgebouw. Er was die dag publiciteit geweest over de aanwezigheid van een ex-bestuurslid van de voormalige vereniging Martijn in Deventer.

Mensen dachten dat deze man bij een vriend in Deventer zou zijn. Toen de politie de groep duidelijk maakte dat geen van deze mannen er was, keerden de aanwezige mensen terug naar huis.

Vrijdagavond rond 19.00 uur verzamelde zich een andere groep personen bij het flatgebouw. De sfeer was duidelijk grimmiger. Er ontstonden confrontaties tussen betogers en buurtbewoners en enkele betogers staken zwaar vuurwerk af. Ook is er met vuurwerk naar agenten gegooid.

De politie maakte herhaaldelijk duidelijk dat de mannen voor wie de eerdere demonstranten kwamen, niet aanwezig waren. Desondanks weigerde de groep te vertrekken. De ME is ingezet om de openbare orde te herstellen. Rond 01.30 uur keerde de rust terug.

Tussen buurtbewoners en onruststokers ontstonden af en toe conflicten, waarbij werd geslagen. Bij de verschillende incidenten is zover nu bekend niemand gewond geraakt. De politie start een onderzoek en roept gedupeerden van geweld of vernielingen op om aangifte te doen. Voor informatie over het doen van aangifte, of voor het maken van een afspraak, is de politie bereikbaar via 0900-8844. De aangehouden verdachte is voor verhoor en onderzoek ingesloten.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...