Marjan Berk over oud worden en jong blijven

Op zaterdag 19 november om 14.30 uur komt schrijfster en actrice Marjan Berk naar de Bibliotheek in Raalte. Ze vertelt over haar leven, over optimistisch ouder worden en welke rol boeken daarbij spelen.

Marjan Berk is 90. Ze begon haar carrière als actrice en is nu vooral bekend als schrijfster. Romans, kinderboeken, columns, scenario’s voor series: welk genre beheerst ze niet? Van de bestseller Nooit meer slank uit 1981 tot het scenario van de tv-serie Vrouwenvleugel, de lijst met werken van Marjan Berk is eindeloos.

In 2007 schreef ze Vertigo, een spannend verhaal over ouder worden, maar vooral over de vergezichten die het leven je altijd weer biedt. En daarover gaat ze het hebben: hoe word je oud en hoe blijf je daar jong bij? En wat kan een boek – of een verhaal, lezen, schrijven, vertellen – bijdragen aan een mooi en goed leven op leeftijd?

Het bezoek van Marjan Berk is verbonden aan de themamaand Nederland Leest. In de hele maand november zijn er in de Bibliotheek Salland activiteiten voor jong en oud. Het thema: ‘Oud worden, jong blijven’. Deze maand zijn er ook lezingen van Ronald Giphart en Loes den Hollander. Alle activiteiten staan vermeld op www.bibliotheeksalland.nl.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Donderdag vrij zonnig na koude start

Het sinterklaaswintertje dat tegelijk met de Sint het land verlaat deze zesde ...