Vijf partijen willen wel een nieuwe lokale omroep in Zwolle gaan beginnen.

Lokale omroep in Zwolle populair?

De combinatie RTV Oost/Landstede is er een van en wil vanuit het FC Zwolle-stadion een omroep beginnen die zowel radio als televisie maakt. De zendlicentie voor een lokale Zwolse omroep ligt nog altijd bij de curator van de failliete Stichting Lokale Omroep Zwolle, in afwachting van afwikkeling van het faillissement.

Officiële aanvragen voor zendtijdtoewijzing kunnen daarom nog niet worden ingediend bij het Commissariaat voor de Media. Frits Smit, bestuurder van de failliete omroep, onderzoekt samen met een aantal vrijwilligers van Omroep Zwolle de mogelijkheden voor een nieuwe omroep. Smit stelt inmiddels met op één na alle gegadigden te hebben gesproken. Naast de (radio)vrijwilligers van de failliete omroep zijn dat Radio IJsselmond uit Kampen, Brugmedia, Stichting Publieke Media Zwolle en RTV Oost/Landstede.

Hoofdredacteur Henny Everts van RTV Oost: “Wij willen onze positie in Zwolle versterken. We bekijken of we het werk van de failliete omroep over kunnen nemen in een samenwerking met de school Landstede. Het management zou dan bij RTV Oost komen te liggen.”

Bron: Broadcast Magazine

Over Salland TV

x

Check Also

Go Ahead Eagles maakt van De Adelaarshorst een schier onneembare vesting

Vrijdagavond won Go Ahead Eagles weer eens vier thuisduels op rij, de ...