Lijsttrekker Nicole Koks is trots op voorlopige uitslag voor waterschapsverkiezingen

Bij de Waterschapsverkiezingen bleef het nóg wat langer spannend dan bij de Provinciale Statenverkiezingen. Tijdens een openbare bijeenkomst op donderdagavond 16 maart maakte Dijkgraaf Dirk-Siert Schoonman de voorlopige uitslag bekend van de verkiezingen voor het nieuwe algemeen bestuur van Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta). In de provincie Overijssel heeft de Boer Burger Beweging negen zetels behaald.

De definitieve uitslag wordt op donderdag 23 maart vastgesteld. Dan is ook bekend wie de nieuwe bestuursleden zullen zijn. Het opkomstpercentage van deze waterschapsverkiezingen bedraagt 63,4 procent. Dat is hoger dan de 57,5 procent bij de vorige verkiezingen in 2019. 

De fractievoorzitters van de verschillende waterschapspartijen voeren binnenkort gesprekken over de vorming van het dagelijks bestuur. De bestuursleden worden geïnstalleerd tijdens de vergadering van het nieuwe algemeen bestuur op woensdag 29 maart.

Nicole Koks is dit jaar lijsttrekker op Lijst 9 namens de Boer Burger Beweging voor de Waterschapsverkiezingen. Ze zet zich graag in voor de BBB namens de Waterschap Drents Overijsselse Delta.

Videoverslag: Martijn van Wieringen

Over Salland TV

x

Check Also

Ribs en Blues dag 1

Op de eerste dag van het 25-jarige jubileum van het Raaltese festival ...