Leren programmeren met de Intelino trein

Bieb, Bits & Bots

Kan de Intelino trein jouw route rijden?

Toettoet! Daar komt de trein. Gaat hij stoppen? Wat gebeurt er als je een rood blokje op de rails legt? Of een groen? Jij mag het zeggen! Laat de trein daarheen rijden waar jij wilt.

Donderdag 9 januari is de eerste Bieb, Bits & Bots van het nieuwe jaar, ditmaal voor kinderen van 4–6 jaar. We beginnen met voorlezen uit een paar prentenboeken over kleuren: Kiekeboe, Kleine kameleon van Anita Bijsterbosch en Kleuren van Herve Tullet.

Daarna gaan we aan de slag met de Intelino trein. De Intelino trein kan gekleurde bokjes op de rails herkennen. De ene kleur staat voor stoppen, de andere voor omkeren, of voor toeteren. Dat kan je zelf instellen! De mogelijkheden zijn eindeloos. Op deze manier maken jonge kinderen spelenderwijs kennis met programmeren.

Er is plaats voor ongeveer tien deelnemers. Opgeven is niet nodig, meedoen is gratis.

Achtergrond

Digitale techniek en digitale media vullen onze dag en vormen ons leven. Daarom is het goed dat iedereen, van jongs af aan, leert om daar goed mee om te gaan. Verstandig en handig, maar ook leuk en creatief leven in de digitale wereld, dat moet je leren op school en thuis. En de Bibliotheek helpt daar graag bij, met een wekelijkse serie: Bieb, bits en bots. Elke donderdagmiddag van 15.15 tot 16.15 uur is er een superleuke en leerzame activiteit voor een wisselende doelgroep kinderen: 4–6, 7–9 of 10–14 jaar.

Gamen, werken aan digitale verhalen, programmeren of robots alles laten doen wat je wilt, dat zijn maar een paar voorbeelden. In de agenda op de website van de bieb vind je het programma voor de komende weken en er komen steeds nieuwe gave middagen bij.

  • Elke donderdag 15.15–16.15 uur
  • Afwisselend voor 4–6, 7–9 en 10–14 jaar
  • Gratis, aanmelden niet nodig
  • Voor ongeveer 10 deelnemers


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Formatieproces Olst-Wijhe van start

Gemeentebelangen Olst-Wijhe, CDA en VVD gaan de formatie van een college in ...