Leerlingenraad Peperhof ontbijt in gemeentehuis Olst-Wijhe

Negen kinderen van de leerlingenraad van de openbare basisschool De Peperhof uit Wijhe ontbeten donderdag 10 november met burgemeester Ton Strien en wethouder Marcel Blind in het gemeentehuis.  Dit ‘Burgemeestersontbijt’ organiseert de gemeente Olst-Wijhe jaarlijks in het kader van het Nationaal Schoolontbijt. De kinderen namen hun eigen ontbijt en het ontbijt voor de burgemeester en wethouder mee.
De burgemeester overhandigt elk jaar tijdens het ‘Burgemeestersontbijt’ een bijdrage van 50 euro voor een goed doel. Dit jaar is dat Jantje Beton.

Een aantal kinderen gaf na afloop een reactie. Hebe (9 jaar): ‘Ik vond het leuk dat we werden uitgenodigd om te ontbijten.  Ik heb het met de burgemeester over de scouting gehad, daar heeft hij vroeger ook bij gezeten.” Marcel (11 Jaar): “Ik heb twee liedjes gespeeld op mijn accordeon.  Jelmer (10 jaar): “Ik heb ook muziek gemaakt. Ik speelde ‘ik zag twee beren broodjes smeren’ op mijn gitaar. Timon (8 jaar) vertelt als afsluiting dat ze de burgemeester een ‘ketting’ hebben gegeven die hij altijd om mag hebben. Alle kinderen mochten ook de echte ‘ketting’ van de burgemeester even om doen. Voor één meisje was het was lastig afdoen, omdat haar haren wat vast kwamen te zitten. Daar moesten ze allemaal om lachen.

Over Salland TV

Plaats een reactie

Je mailadres wordt niet weergegeven.

x

Check Also

Interviews en nabeschouwingen 22 mei

Zondag waren er een drietal voetbalnabeschouwingen in Salland Sport. Ten eerste met ...