Lebuïnuspleinen worden mooi, maar nog even geduld

Foto: Gemeente Deventer, door Rob van der Laan

De herinrichting van de Lebuïnuspleinen loopt een paar maanden vertraging op. Dat gaat met name om de Stromarkt en de Kleine Poot. De belangrijkste oorzaak voor vertraging is slecht leverbaar materiaal. Ondanks de officiële opening in mei is het werk op het Grote Kerkhof ook nog niet helemaal klaar. De verwachting is nu dat de werkzaamheden op het Grote Kerkhof, Stromarkt en Kleine Poot in december zijn afgerond.

Wethouder Thomas Walder: “Vertraging is natuurlijk nooit leuk. Momenteel hebben we helaas te maken met een groot tekort aan grondstoffen en menskracht. Dat is een wereldwijd probleem. Ondanks de vertraging van een paar maanden werken we keihard door. Eind dit jaar hebben we er weer een prachtig plein bij en kan iedereen genieten van een nog mooier Deventer!”

Wachten op leveringen Voor beide pleinen zijn verschillende oorzaken te noemen voor de vertraging. Het wachten op het bestelde natuursteen is één van de grootste oorzaken voor de vertraging. Leveranciers stellen levertijden steeds uit omdat de vraag naar Belgisch hardsteen erg groot is. Ook de levering van ‘staf van Lebuinus’, de speciale verlichtingsmasten op het Grote Kerkhof, duurt langer dan verwacht.

De Deventer historie compleet maken Het graafwerk in de Stromarkt gebeurt onder begeleiding van het team van Archeologie. Dit team doet bijzondere vondsten. Dat is goed nieuws voor het compleet maken van de historie van de stad. De zorgvuldigheid vraagt meer tijd dan gepland. De aanleg van riolering en aanbrengen van bestrating in de Stromarkt en Kleine Poot moet daarom soms even wachten.

Nog even geduld
De vertraging door verschillende oorzaken betekent helaas langer overlast voor bewoners, ondernemers, bezoekers en bibliotheek. In december kan iedereen genieten van het Grote Kerkhof en de Stromarkt die dan helemaal klaar zijn

 

Over Salland TV

x

Check Also

“Noe a zin in an!”Luttenberg maakt zich op voor de Luttenbergse 700

Door Sonja Veneman Van 12 tot en met 16 augustus is zaal ...