Arbeidsmigranten die maar kort in Nederland hebben gewerkt en een beroep doen op de bijstand, moeten volgens de VVD direct worden uitgezet.

Landelijk – VVD: ‘Bijstandstoeristen’ moeten direct land uit

Tweede Kamerlid Malik Azmani van de regeringspartij kondigde vandaag aan hiervoor te gaan pleiten tijdens de behandeling van de begroting Sociale Zaken later deze week. Hij hoopt zo ‘korte metten te maken met bijstandstoerisme’.

Azmani vreest voor een toenemend beroep op de bijstand door mensen van buiten Nederland die nog maar kort in ons land hebben gewerkt. Volgens de liberalen zijn arbeidsmigranten in ons land welkom als ze werken en in hun bestaan kunnen voorzien. Maar de VVD’er wijst op de gemeente Vaals, dichtbij het drielandenpunt met België en Duitsland, waar veel Oost-Europeanen een beroep doen op de bijstand.

Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) heeft wegens de problemen in Vaals eerder dit jaar deze gemeente al de mogelijkheid gegeven om bij een aanvraag voor bijstand tegelijkertijd bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) te controleren of iemand verblijfsrecht heeft in Nederland als daaraan wordt getwijfeld. Is dat niet het geval, dan hoeft de gemeente geen bijstand te verstrekken. Kamp wil dit landelijk regelen en moet hiervoor de wet nog aanpassen.

 

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...