VVD Tweede-kamerlid Anouchka van Miltenburg concludeerde zondagmorgen bij Eva Jinek op Zondag dat de Nederlandse Publiek Omroep nog wel 200 miljoen kan inleveren.

Landelijk – Publieke Omroep kan nog 200 miljoen inleveren

De publieke omroep is maar liefst vijf maanden per jaar op vakantie en zendt dan herhalingen uit. Dat moet veranderen vindt VVD’er Anouchka van Miltenburg. Ze denkt dat er ook nog extra gekort kan worden op de publieke omroep. De vice-fractievoorzitter van de VVD deed haar uitspraken in het programma Eva Jinek op Zondag. Van Miltenburg heeft het onderwerp media in haar portefeuille. Deze week debatteerde de Tweede Kamer over de publieke omroep. Het Kamerlid pleit voor meer kwaliteit bij de publieke omroep, maar wilde geen uitspraken doen over de inhoud van specifieke programma’s. ‘Anders word ik vergeleken met Berlusconi’. 

‘Wij willen terug naar minder zenders, maar andere partijen hebben een andere mening’, zei Van Miltenburg. Volgens haar hebben de zenders aangegeven dat de kwaliteit overeind blijft, ook ondanks de bezuinigingen. ‘Doe er dan nog maar 200 miljoen vanaf’.  Het VVD-Kamerlid vindt vooral de nieuwsfunctie van de publieke omroep essentieel. ‘Het journaal zendt wel elke dag uit’.  Ook cultuur, achtergronden en documentaires kunnen op haar warme instemming rekenen. Ook wil ze meer aandacht voor lokale omroepen, eventueel in samenwerking met landelijke zenders. Het derde net zou dan beschikbaar gesteld kunnen worden aan regionale omroepen.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...