De PVV-fractie in de Tweede Kamer heeft zich dinsdag gekeerd tegen het plan van fractiegenoot Hero Brinkman om een jongerendag voor zijn partij te organiseren.

Landelijk – Landelijke fractie wil geen PVV jongerendag

Volgens Brinkman wilde de fractie dat de dag in beslotenheid, dus zonder media, zou worden gehouden en dat er maximaal 200 jongeren aan mochten deelnemen. Brinkman vindt die voorwaarden ‘niet acceptabel’, zo heeft hij na afloop van de fractievergadering laten weten. “Dit is terug naar de oude PVV, terwijl we juist een klein beetje beter op weg waren”, zei Brinkman. Hij gaat nu proberen om vanuit de PVV in Noord-Holland alsnog een jongerendag te organiseren. “Daar heeft de fractie niets over te vertellen”.

De opstelling van de fractie is voor hem geen reden op te stappen. Politiek is volgens Brinkman niet voor mensen die opgeven. ‘Ik ben geen quitter. Ik wil er juist voor zorgen dat de PVV over 100 jaar nog bestaat.’ PVV-leider Geert Wilders heeft nog niet gereageerd op het besluit van de fractie. Brinkman pleitte er vorig jaar tevergeefs voor om een aparte jongerenbeweging van de PVV op te richten. De fractie schoot dat toen af. Een week daarvoor verwierp de fractie ook een voorstel van Brinkman om de PVV democratischer te maken door leden toe te laten.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...