PVV-leider Geert Wilders heeft Kamerbrede steun gekregen voor zijn verzoek voor een brief van het kabinet over de verschillende noodscenario's voor de toekomst van Griekenland.


Landelijk – Kamer wil duidelijkheid over Griekenland

In die brief wil de Kamer graag voorgerekend zien wat de mogelijke scenario’s zijn en wat deze gaan kosten. Wilders hamerde erop dat hij ook de voor- en nadelen wil lezen van het opsplitsen van de euro in verschillende muntunies, of wat er gebeurt als de verschillende landen weer terug gaan naar hun oude munt.

Alle partijen verbonden steun aan zijn verzoek, ook D66-Kamerlid Alexander Pechtold. Hij wil ook wel graag teruglezen wat de koers is die het kabinet voorstaat. Van Wilders hoeft dat niet direct. ‘Kleur bekennen zou fijn zijn, maar nu moeten we eerst een eerlijk verhaal krijgen’, zei hij. ‘Dus geen spookverhalen, zoals ‘het licht gaat uit in Europa’, en ook geen beeld dat alleen maar angst oproept’.’ De brief moet er wat Wilders betreft vrijdag al liggen, zodat de partijen die kunnen gebruiken tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...