De gemeente Den Haag gaat zo'n 800 allochtonen met een uitkering dwingen om Nederlands te leren en in te burgeren. Als zij dat niet doen, raken zij hun uitkering kwijt.

Landelijk – Inburgeren anders geen uitkering in Den Haag

De woordvoerster van wethouder Marnix Norder (Integratie, PvdA) heeft een bericht daarover bevestigd. Met de maatregel wil Den Haag allochtonen met een taalachterstand ‘vooral helpen om weer te kunnen participeren in de arbeidsmarkt’, beklemtoont de zegsvrouw. ‘Dit soort achterstanden vormt een enorme belemmering als zij proberen aan werk te komen’.

De gemeente heeft een selectie gemaakt van mensen in Den Haag die een uitkering krijgen en bij wie de taalachterstand een grote belemmering vormt. Dit leverde een lijst op met 3000 namen. Deze worden op gesprek gevraagd en krijgen de keuze voorgelegd: of ze gaan een inburgeringscursus doen en de taal leren, of ze raken hun uitkering kwijt.

Zo’n 800 allochtonen zijn al op gesprek geweest en moeten nu een inburgeringscursus gaan volgen. Er staan nog zo’n 2200 andere uitkeringsgerechtigden op de lijst die binnenkort op gesprek komen en dezelfde keuze voorgelegd krijgen.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...