De gemeente Eindhoven steekt 300.000 euro in een project dat jonge Marokkanen moet helpen met de opvoeding van hun kinderen.


Landelijk – Drie ton Eindhoven voor opvoedingsproject Marokkanen

Dit terwijl de gemeente 50 miljoen euro moet bezuinigen. Dat meldt Binnenlands Bestuur. GroenLinks-wethouder Lenie Scholten vindt het pijnlijk dat het project zo veel kost, maar ze noemt het ook een investering in de jeugd die later in de stad gaat werken. Ze vindt dat het opvoedingsproject zeker enkele jaren moet lopen, omdat pas na enige tijd kan worden gezien of het effect heeft gehad. Marokkaanse Eindhovenaren die moeite hebben met de opvoeding van hun kinderen, kunnen zich vrijwillig aanmelden voor begeleiding.

Als de problemen groot zijn en het gezin niet wil meewerken kan ook dwang worden ingezet. De ouders zijn tot nu toe tevreden over de begeleiding. Eindhoven probeert risicojongeren actief te laten begeleiden door hun ouders, politie en andere partijen. De begeleiding voor en het actief betrekken van ouders hoort bij deze aanpak. Minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken, CDA) stelde in zijn onlangs gepresenteerde integratienota voor een einde te maken aan het specifieke beleid voor groepen van bepaalde afkomst. De normen en waarden van de Nederlandse samenleving moeten volgens de minister weer voorop komen te staan.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...