Amsterdam ziet zich door de onzekere economische situatie en de voorgenomen rijksbezuinigingen gedwongen 80 tot 100 miljoen euro extra per jaar te bezuinigen.


Landelijk – Amsterdam bezuinigt 100 miljoen extra

Deze maatregelen ‘om Amsterdam financieel gezond te houden en toch te kunnen blijven investeren’ komen bovenop de eerder aangekondigde maatregelen, zo maakte de gemeente vandaag bekend. Het Programakkoord 2010-2014 omvatte al een pakket bezuinigingsmaatregelen van 208 miljoen euro. Dit voorjaar werden eveneens ingrijpende hervormingen aangekondigd voor de hoofdstad.

‘Er moet nu ingegrepen worden om te verzekeren dat Amsterdam sterk en veerkrachtig blijft’, zo stelt de gemeente. ‘Besparingen van deze omvang vereisen ingrijpende en pijnlijke keuzes. De vraag ‘wat doet de gemeente nog wel en wat doet de gemeente niet meer?’ staat hierbij centraal. Om te kunnen kiezen bereidt het college een pakket maatregelen voor van 150 miljoen euro voor waaruit de gemeenteraad kan kiezen. Amsterdam zal aan een zogeheten stresstest onderworpen worden.

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...