Het handhaven van het illegalen-quotum in Nederland legt in de gemeente Deventer geen extra druk op het politieapparaat.


Illegalen-quotum geeft geen extra druk op politie Deventer

Een motie vvreemd aan de orde daarover van de SP haalde het woensdagavond niet in de raad. De SP wilde dat de gemeente zich uitsprak tegen de jacht op illegalen en verzocht de burgemeester in overleg met politie in te brengen dat oppakken van uitgeprocedeerde illegalen niet ten koste mag gaan van de capaciteit van de politie.

De portefeuillehouder Veiligheid, burgemeester Andries Heidema gaf aan dat bij asielbeleid nou eenmaal uitzettingsbeleid hoort en dit wel eens op gespannen voet staat met rechtvaardigheid en menselijkheid.

Hij benadrukte echter dat er in Deventer geen signaal is dat het illegalenquotum zorgt voor extra druk op het politieapparaat. Heidema gaf ook aan dat het niet goed je als gemeente in een nationale discussie te begeven. Hij ontraadde daarmee dus de motie. Erik van Brink van de SP trok de motie in, maar gaf aan eigenlijk wel een uitspraak van de raad te willen. Maar die kwam er niet. Het bleef wel opvallend stil in de raad. Een duidelijk signaal van burgmeester Heidema kennelijk.

Over Salland TV

x

Check Also

Mantelzorgende kinderen worden verwend met extra Sinterklaascadeau

Zorgen voor een broertje of zusje met een aandoening kost veel tijd ...