Vorige week woensdag is de second opinion naar de financiële haalbaarheid voor het Huis Van Deventer gepresenteerd.


Huis van Deventer is voor iedereen, maar inspraak niet meer mogelijk

Dat gebeurde in eerste instantie in beslotenheid aan de gemeenteraadsleden. De fractie van Algemeen Plattelands Belang (APB) en PvdA hadden voor het rapport was aangeboden al schriftelijke vragen gesteld over de gang van zaken omtrent de totstandkoming ervan, maar die beantwoording laat nog steeds op zich wachten.

Tijdens de presentatie van afgelopen woensdag aan de raadsleden, vroeg Marcel Elferink van APB weer naar de achterliggende stukken van het rapport. Wethouder Berkelder reageerde ogenblikkelijk geïrriteerd, en gaf aan dat hij niet van plan was de stukken ter inzage aan te bieden. Hij vond dat niet nodig omdat er nu een afgeronde rapportage ligt.

Opvallend is dat “tegenstander” van het Huis van Deventer, Adriaan de Mol van Otterlo om achterliggende financiële stukken vraagt, en daarbij de gang naar de rechter ook niet schuwt. Volgende week woensdag 3 juni is er weer een Politieke Markt, met het Huis van Deventer op de agenda.

Alleen mogen burgers en andere belanghebbenden nu niet meer inspreken. De Deventer gemeenteraad stemde enige tijd geleden ook al een burgerinitiatief voor een referendum van tafel. Het lot van een nieuw stadskantoor met bibliotheek ligt nu dus echt alleen in handen van de Deventer volksvertegenwoordigers.</span>

Wethouder Gerrit Berkelder

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...