Houd je hoofd koel tijdens de hitte

Het wordt heet, erg heet. Hoe kom je dan de dag door? Gevoelsmatig kan het wel veertig graden zijn. We zetten wat tips voor je op een rijtje.

1. Sta vroeg op en gooi ramen en deuren open. Zodra de zon nog niet op de ramen schijnt, is het aangenaam koel in de diverse ruimtes in het huis.

2. Drink voldoende en dan bij voorkeur lauwe dranken.

3. Leef als Spanjaarden en Italianen, begin vroeg met werken op een zomerse dag en houd een siësta op de heetste uren van de dag. Blijf dan ook uit de zon en stop het liefst even met alles wat je doet. Moet je toch werken, doe dit dan op een langzamer tempo dan normaal.

4. Houd deuren en ramen zoveel mogelijk gesloten zodra de zon opkomt en gebruik doeken als zonwering als hier geen andere oplossing voor is.

5. Knoop een verkoelende zakdoek om je nek en draag een petje.

6. Draag het liefst loszittende, katoenen kleding in plaats van synthetische stoffen. Die stof plakt snel en veroorzaakt dan vieze zweetlucht.

7. Heb je geen zwembad of grote tuin? Met je voeten in een teiltje met fris water, koel je ook af.

8. Vermijdt warme, open plekken en zoek de schaduw op.

9. vul PET flessen met water en leg deze in de koelkast of diepvries. Handig om mee te nemen naar een picknick om je eten koel te houden.

10. De beste tip, maak je niet drukker dan nodig is. We zijn extreem weer niet gewend dus gedraag je er dan ook naar. Sporten kan ‘s avonds, als het wat koeler is of in de vroege uurtjes.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

“Noe a zin in an!”Luttenberg maakt zich op voor de Luttenbergse 700

Door Sonja Veneman Van 12 tot en met 16 augustus is zaal ...