Het was afgelopen woensdagavond volle bak in het stadhuis in Deventer. De hoorzitting over de plannen voor het nieuwe stadskantoor had maar liefst 16 insprekers op de agenda staan. Maar de grote afwezige was de Deventer "burger". Die waren maar sporadisch aanwezig.

Hoorzitting stadskantoor een volle bak

De meest opvallende inspreker was de heer van Otterloo met een deskundige financiële analyse van de berekeningen van de gemeente Deventer hoe het nu echt zit met de kosten.

Uit de bevindingen bleek dat de gemeente veel beter het kantorengebouw de Leeuwenbrug kan kopen en maar moet afzien van de te dure plannen. Die plannen komen volgens van Otterloo boven de 100 miljoen uit, en dus 30 miljoen duurder dan voorgerekend door het college. Voorstanders waren er natuurlijk ook, zoals spreker Loek van Voorst, een voormalig raadslid van Groen Links uit Deventer. Die met de handtekeningen van Deventer “prominenten” het cultuurgehalte in de stad omarmde.

Het was een lange zit van drie uur, waarbij de raadsleden aan het einde van de avond in elk geval een herberekening van de plannen willen zien. Ook een haalbaarheidonderzoek over de aankoop van de Leeuwenbrug moet op tafel komen. Alternatieven voor het parkeren moeten onderzocht worden en er moet duidelijkheid komen over de technische duurzaamheid van het gebouw en de toegang voor gehandicapten. Wethouder Gerrit Berkelder gebruikte het Obama statement “Yes we can” En beloofde maandag met de gevraagde informatie op tafel te komen. Dan krijgen de ambtenaren het dus nog druk de komende vier dagen.

 

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...