Hoe staan de voetbalclubs uit Salland ervoor? (update per maandag 29 mei)

Het zijn de weken van de waarheid. De reguliere competitie is afgerond en de nacompetitie staat op het punt van beginnen. Er zijn Sallandse ploegen uit de gemeentes Deventer, Raalte en Olst-Wijhe die nacompetitie voor promotie of tegen degradatie gaan spelen. Dit jaar is er sprake van een versterkte degradatie vanwege de nieuwe voetbalpiramide. De gevolgen daarvan zijn groot. In dit artikel een overzicht van waar de ploegen geëindigd zijn in de stand en wat daarvan het gevolg is, wat de gevolgen per divisie/klasse zijn en hoe de nacompetitie eruit ziet.

Hoe zijn de ploegen geëindigd?

Hieronder een overzicht met de eindpositie, punten en gevolg per Sallandse ploeg.

Wat zijn de gevolgen per divisie/klasse?

Per divisie/klasse hieronder een overzicht van de gevolgen met daarin de kampioen, de periodekampioenen, de nacompetitiekandidaten tegen degradatie en de degradanten.

Hoe ziet de nacompetitie eruit?

Wijhe’92, Diepenveen, SDOL, Lettele, Raalte, IJsselstreek, DAVO en Go Ahead Deventer gaan dus nacompetitie spelen. De ploegen moeten twee of drie rondes doorkomen. Het zijn enkele wedstrijden en worden op basis van een knock-out systeem gespeeld. Alleen de winnaar van de finale gaat naar de hoogste klasse. Alle verliezers gaan naar de laagste klasse. Hieronder is het programma voor de ploegen te bekijken. Alle andere ploegen zijn uitgespeeld.

Hoe nu verder?

De nacompetitie vindt de komende drie zondagen plaats en wordt live gevolgd in het radioprogramma Salland Sport op Salland1 van 14:00 tot 18:00 uur. Via de website krijg je ook geregeld updates met de stand van zaken. Bij Salland Sport sta je vooraan en hoor je als eerste de gevolgen voor de Sallandse ploegen.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Het allerlaatste Tentfeest in Wesepe sluit het tentfeestseizoen af

De maanden september en oktober stonden natuurlijk vol met dorpsfeesten. Het Allerlaatste ...