DEVENTER - Autovrij maken Grote Kerkhof legt bommetje onder besprekingen tussen gemeente Deventer en de Gemeente-Societeit De Hereeniging.


Hereeniging boos over parkeerdeal Groen Links

De Gemeente-Sociëteit de Hereeniging is boos op de gemeenteraad van Deventer. Die besloten bij de behandeling van de plannen voor de bouw van een nieuw stadskantoor, in ruil voor steun van de fractie van Groen Links tot autovrij maken van het Grote Kerkhof. Dat betekent dat er over drie jaar geen auto’s meer op het Grote Kerkhof staan. En dat wekt nu niet alleen ergernis van ondernemers, maar ook die van de leden van de Hereeniging die ook gebruik maakt van de parkeerplekken.

Van de Sociëteit De Hereeniging zijn veel leden op hoge leeftijd en hebben ook mobiliteits-problemen. Extra delicaat is het feit dat de gemeente in onderhandeling is met de Hereeniging over het koppelen van de twee gebouwen. Er is ook al een intentieovereenkomst waarin deze afspraken zijn vastgelegd.

De koppeling van de twee gebouwen is nodig voor realisatie van het nieuwe stadskantoor, en om daarmee de benodigde vierkante meters voor werkplekken daadwerkelijk te realiseren. De Hereeniging stelt nu dat ze pas weer met de gemeente verder praten als ze de plannen voor het autovrij maken van het Grote Kerkhof niet uitvoeren.

Wethouder de Jager gaf woensdagavond aan dat ze de brief van de Hereeniging nog niet ontvangen had. Ze reageerde niet op vragen van Henk Groothuis van CDA. Die wilde weten waarom er niet eerder overleg is geweest met de Hereeniging, wat de gevolgen zijn, en welke stappen de wethouder nu gaat nemen.

Over Salland TV

x

Check Also

Het programma van amateurvoetballend Salland

Het is dit weekend weer tijd voor een potje voetbal. Enkele clubs ...