Grote brand in bedrijfspand vol campers in Dalfsen

In Dalfsen brak vannacht rond kwart over 5 brand uit in een pand waar campers stonden gestald. Rond acht uur vanmorgen gaf de brandweer het sein brand meester. De brandweer heeft weten te voorkomen dat het gebouw aan de Korenstraat is afgebrand.

Er heeft inmiddels een verkenning binnen in het pand plaatsgevonden. De brandweer meldt dat de hal vol staat met voertuigen. Het zou gaan om campers. Twee van die voertuigen zijn uitgebrand. De rook,- roet en waterschade is groot, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio IJsselland.

Volgens een woordvoerder van de brandweer werd het vuur vanmorgen van buitenaf bestreden, omdat het te gevaarlijk was voor brandweermensen om naar binnen te gaan. Dat had onder meer te maken met een groot aantal campers dat in het brandende gebouw staat.

Ook de mogelijke aanwezigheid van gasflessen en dus de kans op ontploffingsgevaar was voor de brandweer reden om het vuur van buitenaf te bestrijden. Er stond een pand van ongeveer veertig bij twintig meter in brand.

Foto: Niels Jansen

Uitbreiding naar dak

De brand brak vanmorgen rond kwart over vijf uit. Toen de eerste brandweermensen ter plaatse waren, was de brand al uitgebreid naar het dak. De brandweer probeerde het pand zoveel mogelijk gesloten te houden om te voorkomen dat er zuurstof bij het vuur kwam en de brand op die manier kon uitbreiden. Er zijn geen meldingen van slachtoffers. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Noordelijke waterschappen verlengen samenwerking muskus- en beverrattenbestrijding

De waterschappen Noorderzijlvest, Hunze en Aa’s, Drents Overijsselse Delta en Vechtstromen verlengen ...