Op zaterdag 24 en zondag 25 mei wordt op de Sallandse aspergeboerderij van familie De Weerd veel aandacht geschonken aan culinaire streekproducten. Van biologisch vlees tot aardbeien, koolzaadolie, heerlijk verfrissende bieren en wijnen en natuurlijk volop Asperges!


Groot Asperge en Food festival bij Aspergeboerderij de Weerd

Bijzondere stoere buitenkeukens voor  mannen die wel eens voor hun familie willen koken, maar dat liever doen op het tuin terras worden geshowd en gedemonstreerd. Daarbij passen natuurlijk volop heerlijke asperges  en De Weerd serveert deze onder leiding van chef en staff van Restaurant de Zwaan uit Raalte, tijdens het Smulfestival aan de Nieuwe Deventerweg nr.  34 in Raalte.

Met een knipoog naar het WK vindt men tussen al het culinaire moois de exclusieve Oranje-asperges. Een geheimzinnig bereidingsrecept wat men aan niemand wil vertellen? Samen met Sallandse biertjes en een groot TV scherm wordt het straks  een groot feest. De voorpret kan iedereen al dit weekend opdoen in de grote aspergehallenhallen waar tientallen lokale producenten hun waren showen en de bezoekers veel van hun waar laten proeven. Daarnaast zijn er voor alle bezoekers diverse vrij toegankelijke rondleidingen zowel op het aspergeveld alsmede het machinaal wassen, sorteren en schillen.

De immer vrolijke “Chefkok Wim” demonstreert het asperges schillen en traditioneel bereiden. Een gezellig overdekt terras, wijnen, Sallands Landbieren, Sallands PiPaPorc, vlees, Maurits beenhammen, Brassica koolzaad oliën,  Kemper Landhoen, vlees uit Twente, kazen, zuivel, Opperdoes aardappelen, groenten,  fruit en vruchten en nog veel lekkers worden aangeboden en toegelicht door deskundige telers en kwekers.

Een familie treffen voor jong, oud en iedereen die gek is op eerlijk en heerlijk eten en drinken. Het kan allemaal van 10 tot 17 u. en een grote fietsenstalling staat gereed evenals een groot gratis parkeerweiland. Ook voor de kleintjes is er volop vertier.


www.deweerdraalte.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Repair Café Deventer: welkom op zaterdag 16 oktober

In september hadden we weer een gezellig Repair Café. We zagen het ...