Groen Lintje uitgereikt voor bomenacties aan bosambassadeur

Op maandagavond 5 juni is op het binnenplein van het gemeentehuis een Groen Lintje uitgereikt voor de acties voor behoud van de bomen op de Nieuwe Markt en Noorderplein. De genomineerde acties hebben op een laagdrempelige manier effectief bijgedragen aan het behoud van gezonde volwassen bomen in de stad. Het lintje is uitgereikt door klimaatburgermeester Frank Lieuwen, bosambassadeur Walter Donker heeft hem namens de actiegroepen in ontvangst mogen nemen.

Het lintje is een initiatief van het bestuur van GroenLinks en wordt elk jaar op wereldmilieudag uitgereikt aan een van de genomineerde initiatieven die zijn nek uitsteekt voor het milieu. De uitreiking was in aanwezigheid van de actiegroepen, het bestuur en de fractie.

Diverse nominaties
Er waren verschillende nominaties voor gevestigde organisaties in de stad. Uit de verschillende nominaties was voor de jury de laagdrempelige en saamhorige manier waarop de effectieve acties tot stand kwamen doorslaggevend. Mede dankzij deze actiegroepen worden beslissingen heroverwegen. Ook dient het als voorbeeldfunctie, de actiebereidheid neemt zichtbaar toe. Deze roep om een groenbeleidsplan groeit.

Over de winnaar
Walter Donker geeft zelf met zijn bedrijf Het Onzichtbare Bos kenniswandelingen over bos, bomen en bodemleven en zet zich daarnaast belangeloos in om actiegroepen te ondersteunen met zijn kennis over bomen. In zijn speech heeft hij uitvoerig gesproken over de baten van oude bomen en het belang om ze te behouden in het kader van onze gezondheid en klimaat adaptatie.

In voorgaande jaren is het lintje onder meer uitgereikt aan Gekke Henkies, Egelopvang Caspar, WorpWegwerpVrij, Moestuinvereniging wijk 5 en het bijenlint Deventer.

Over Salland TV

x

Check Also

Broekstaclerun krijgt dit jaar een extra looproute en ook een fietsroute

De 3e editie van de Broekstaclerun belooft op 1 oktober een waar ...