God is een Moeder door Toneelgroep Oostpool en Adelheid+Zina | 21 februari Deventer Schouwburg

God is een Moeder door Toneelgroep Oostpool en Adelheid+Zina

Hoe is het om tussen je moeder en haar liefde voor God te staan?

Marcus Azzini van Toneelgroep Oostpool en Nazmiye Oral van Adelheid+Zina maken én spelen op 21 februari de uiterst persoonlijke voorstelling God is een Moeder. Een gemeenschappelijke zoektocht naar de complexe verhouding tussen moeders, hun kinderen en religie. De (levens)verhalen van Azzini, Oral en acteur Sidar Toksöz én de verhalen van moeders en kinderen uit diverse religieuze gemeenschappen in Nederland vormen het vertrekpunt.

Azzini, Oral en Toksöz gaan in God is een Moeder met elkaar in gesprek. Over uitsluiting, anders zijn en de kracht van de gemeenschap tegenover die van het individu. Over schaamte, schuldgevoel en hoop. Heeft iedereen het nodig om ergens in te geloven? Zowel Marcus, homoseksueel met een katholieke achtergrond, als Nazmiye, dochter die tegen de tradities van haar Turks-islamitische ouders inging, weten hoe het is om ‘anders’ gevonden te worden. Door elkaar te bevragen en te confronteren doen zij een poging zich te laten verrassen door de ander en gekende grond te overstijgen. Het resultaat is een openhartige, liefdevolle voorstelling.

Voor God is een Moeder werden verhalen over acceptatie, twijfel en verstoting opgehaald uit onder andere de islamitische, christelijke, hindoeïstisch en joodse gemeenschap. Verbonden met deze verhalen vormen de eigen ervaringen van Marcus en Nazmiye het uitgangspunt voor de voorstelling. Samen met Sidar verkennen ze de verhouding tussen eeuwenoude en nieuwe verhalen.

Azzini maakt niet alleen de voorstelling, hij speelt zelf ook mee. “Ik ben regisseur, maar ben begonnen als acteur. In 1997 stond ik voor het laatst als acteur op het toneel. Ja, dat is zeker wel spannend.”

Toneelgroep Oostpool & Adelheid+Zina

God is een moeder

Vr 21 feb | 20.30 uur | Toneel


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

Heuvelachtig wandelen tijdens 20e Sallandse wandeltocht

Op zaterdag 11 en zondag 12 juni a.s. organiseert Wandelsport Haarle voor ...