Gepensioneerde Jan Smeekens over zijn Olympische Spelen: “Een snee in de ziel moet ook helen”

Met drie deelnames is hij een van de meest ervaren olympiërs uit onze provincie: Schaatser Jan Smeekens (34) uit Raalte. Inmiddels is hij gestopt en keek hij zaterdagochtend in Groot Onderhoud van RTV Oost uitgebreid terug op zijn indrukwekkende loopbaan. “Ben erg blij dat ik nog goud heb gepakt op het WK, zodat ik het trauma rondom die zilveren plak nog op een bepaalde manier kon wegpoetsen.”

Smeekens was te gast in het programma van Radio Oost om ook vooruit te blikken op deze Olympische Spelen in Peking. Hij heeft hoge verwachtingen van Thomas Krol, die als favoriet op de 1.000 en 1.500 meter wordt getipt door de bookmakers. “Krol gaat hele mooie dingen laten zien”, zegt Smeekens over zijn voormalig ploeggenoot.

Zilver

In het programma werd vanzelfsprekend ook teruggeblikt op zijn eigen carrière. Smeekens deed drie keer mee aan de Olympische Spelen en bij de uitgave in 2014 leek de Japanner uit Salland goud te grijpen op de 500 meter, maar na een dramatische wending bleek hij twaalf duizendsten van een seconden achter Michel Mulder op de tweede plek te zijn geëindigd. In zijn boek Smeekens: ‘Hoe ik goud verloor en mezelf terugvond’ beschrijft de voormalige schaatser op een indrukwekkende wijze welke strijd hij heeft moeten voeren.

Podcast

Benieuwd naar zijn verhaal? Check dan de podcast van Smeekens met presentator Tijmen van Wissing van De Oosttribune. Heb je een nieuwstip 

Ga voor meer info naar www.Salland1.nl

Powered by WPeMatico

Over Salland TV

x

Check Also

Politie op zoek naar Sylvia Hansen

De politie is dringend op zoek Sylvia Hansen. Ze rijdt op een ...