Gemeentelijke Vrijwilligersprijzen voor organisaties uitgereikt

Stichting Vangnet (voorheen Jongerennet), Reshare Store Leger des Heils en Plaatselijk Belang Lettele Linde en Oude Molen zijn de winnaars van de Gemeentelijke Vrijwilligersprijzen voor organisaties 2021. Zij ontvingen op 19 mei van wethouder Rob de Geest een bokaal én een cheque ter waarde van 500 euro. Een jury koos uiteindelijk per categorie een winnaar, wat lang niet makkelijk was. ‘Alle genomineerde organisaties zijn van wezenlijk belang geweest, vooral in coronatijd. Het is heel knap dat zij contact hebben kunnen houden met hun vrijwilligers en hun doelgroepen’, gaf Rob de Geest aan.

Genomineerde organisaties in de categorie ‘uitblinker 2021’ waren: Stichting Vangnet (winnaar), Zelfregiecentrum en Soos de Kuiperij. Genomineerde organisaties in de categorie ‘#watjijdoet waren Reshare Store Leger des Heils (winnaar), Het Goed en Mimik. In de categorie ‘Bestuurlijke verjonging’ was Plaatselijk Belang Lettele Linde en Oude Molen de enige genomineerde, maar dan wel meteen met een heel mooi voorbeeld: meer dan 50% van hun bestuur is jonger dan 40 jaar.

‘Vrijwilligers zijn ongelooflijk belangrijk voor Deventer’, geeft directeur Rob de Jong van Deventer Doet aan. ‘Daarom is het ook zo belangrijk om deze bijzondere groep mensen, en de organisaties erom heen, een duidelijke blijk van waardering te geven. Normaal gesproken worden vrijwilligersorganisaties elk jaar op de derde donderdag in november, de Dag van de Waardering, in het zonnetje gezet door de gemeente in samenwerking met Deventer Doet. Door corona is dit uitgesteld naar 19 mei.‘

Over Salland TV

x

Check Also

Klusser veroorzaakt flinke kortsluiting 

Een man die vanmiddag in de Kornet van Limburg Stirumstraat aan het ...