DEVENTER - Een meerderheid van de Deventer politiek is positief over een filmtheater op de locatie 'de Viking', de gymzalen van de oude MEAO die gelegen zijn tussen de Welle en Noordenbergstraat.Filmtheater kost belastingbetaler elk jaar 450.000 euro

Dat bleek woensdagavond tijdens de politieke discussie over de plannen voor een gezamenlijke huisvesting van huidig Filmhuis De Keizer en Theater Bouwkunde. PvdA, D66, CDA en SP omarmden de voorkeur van het college direct. Wel vreemd van de SP, die komen normaal op voor de minima in de stad, maar een extra impuls van 150.000 euro per jaar voor de cultuurliefhebber is kennelijk geen punt. Voor de plannen ligt al een flinke kist met geld van de gemeente en de provincie klaar (tien miljoen).

Bijna alle partijen zijn voor dit nieuwe filmtheater, maar de fractie van Gemeentebelangen is tegen. Die vinden deze kosten onverantwoord in deze tijd. De VVD nam nog geen duidelijk standpunt in. Maar er moest wel meteen weer geld bij. Voor de exploitatie hebben ze 450.000 euro per jaar nodig, daar was maar 300.000 van in kas. Dus past de gemeente nog even extra 150.000 euro bij. De gemeente blijft maar uitgeven, terwijl de financiële storm in Nederland aanwakkert. De gemeente betaalt vanaf 2012, 150.000 euro per extra voor de exploitatie, die is in totaal 450.000 euro.

Het Filmhuis kreeg al 300.000 euro subsidie, nu er gefuseerd wordt wordt het dus duurder in plaats van goedkoper en moet de belastingbetaler in de knip tasten voor 450.000 euro per jaar. Maar dan hebben we wel een heel fijn Filmtheater voor in de stad.

Over Salland TV

x

Check Also

Het programma van amateurvoetballend Salland

Het is dit weekend weer tijd voor een potje voetbal. Enkele clubs ...