Exposure Tibor Dieters

In de tentoonstelling ‘Exposure’ toont Tibor Dieters een serie fotogrammen. De fotogrammen zijn ontstaan door postdozen in pinhole camera’s (een gaatjescamera zonder lens) te transformeren. De kunstenaar stuurde de postpakketten met camera naar verschillende galerieën in Nederland. Met de beelden die onderweg zijn gecreëerd door de camera, legt Dieters de anders onzichtbare route tussen kunstenaar en galerie, tussen verzender en ontvanger vast. Het resulteert in beelden die zich onttrekken aan esthetiek en vorm.

Met zijn werk richt Tibor Dieters zich voornamelijk op de mens en diens socio-economische context en beweging, met name hoe sociale en politieke relaties tussen mensen, objecten en de ruimtes waarin de twee zich begeven een constant bewegend web van ethica creëren.

De productie van zijn werk is gebonden aan een onderling afhankelijk stelsel van sociale en economische relaties zoals in dit geval de postbezorging. Het vaak absurde en exploiterend karakter van hedendaags gezag wordt daardoor blootgelegd, bevraagd en in een nieuwe context geplaatst. Het is een werkwijze waar de creatieve controle wordt uitbesteed waardoor het materiaal en het toevallige bijproduct centraal komt te staan. Dit proces resulteert in een multidisciplinaire aanpak met een focus op analoge fotografische technieken, sculptuur, schrijven en film.

In de Kunstenlabsteeg laat Tibor Dieters een nieuwe installatie zien die bestaat uit silkscreen prints op hout.

Opening

De tentoonstelling wordt op zondag 22 december om 16.00 uur feestelijk geopend samen met de tentoonstellingen ‘THE BOOKS HAPPEN’ en ‘No Problem or the secret life of objects’.


Het hele artikel is te lezen op www.Salland1.nl

Over Salland TV

x

Check Also

60 minuten met … Hendrik Jan Bökkers

In onze tour ‘60 minuten met’ zetten we bijzondere Sallanders in de ...