Zonder het voorschot van 26.000 euro subsidie op het totaalbedrag van de aangevraagde 104.000 euro subsidie was de lokale omroep failliet geweest.


DRTV was zonder voorschot van 26.000 failliet

Dat is de conclusie van de antwoorden van wethouder Swart (VVD) die woensdagavond vragen beantwoordde van Gemeentebelang. Gemeentebelang wilde weten waarom er al geld uitbetaald was van deze structurele subsidie terwijl de raad had aangegeven dat dit niet de bedoeling was. De omroep moest eerst een sluitende begroting en levensvatbaar plan inleveren. Dat moet nog gebeuren.

Volgende week woensdagavond volgt er opnieuw debat over de subsidie vraag van 52.000 euro voor de realisatie van een mediahuis in de bieb. De lokale omroep zit inmiddels al in de bibliotheek aan de Brink. Het gevraagde geld, de 52.000 euro extra subsidie is dus mogelijk al uitgegeven terwijl de raad het geld nog steeds niet beschikbaar heeft gesteld. De wethouder moet in ieder geval uitleggen waarom er wel geld naar de omroep is gegaan. Verslaggevers van de Stentor en Salland TV hebben in een veel eerder stadium al meerdere malen gevraagd of er al geld naar de omroep toe was gegaan. Dit was niet het geval volgens wethouder Robin Hartogh Heys (D66).  

Over Salland TV

x

Check Also

Omroep Gelderland en RTV Oost slaan de handen ineen en presenteren: Het debat van het Oosten

In het kader van de komende verkiezingen presenteren Omroep Gelderland en RTV ...