Een echtpaar uit Deventer en een broer die in Duitsland woont zitten al ruim drie maanden vast op verdenking van uitbuiting van een man.

Drietal houdt man jarenlang als slaaf

De man zou jarenlang gedwongen werkzaamheden verricht hebben. Hij werd door de drie als slaaf gehouden en moest ’s nachts in een koelruimte zonder beschermende kleding vlees verwerken. Ook verrichtte hij klussen in een sportschool en werd daarvoor niet betaald. Het slachtoffer kan nauwelijks lezen en schrijven. De drie dwongen de man zijn huis af te staan en brachten daar een hennepkwekerij onder. De man uit het echtpaar zou de minderjarige dochter van het slachtoffer misbruikt hebben.

Ook was er sprake van mishandeling en intimidatie, onder andere met een vuurwapen. In een pro forma-zitting is besloten om de drie tot de inhoudelijke behandeling van de zaak in november vast te laten zitten. De advocaat van de verdachte vrouw deed tevergeefs een verzoek om het voorarrest van de vrouw te schorsen omdat zij twee kleine kinderen heeft. De rechter willigde het verzoek niet in. 

Over Salland TV

x

Check Also

Salland Vandaag: hoofdpunten uit het nieuws van 30 november

Wat is het laatste en belangrijkste nieuws uit Salland? Dagelijks worden de ...