De Nationale Dodenherdenking gebeurt maandagavond in Salland in Luttenberg, Olst, Raalte en Wijhe.

Dodenherdenking in Salland

In Luttenberg begint de herdenking van de ramp met de V2 aan de Blikweg om half acht. Kinderen van basisschool Esmoreit zijn bij de ceremonie betrokken, wethouder en loco-burgemeester Ben Haarman legt een krans namens de gemeente Raalte.

In Olst begint om zeven uur een bijeenkomst in de Dorpskerk. Om half acht vertrekken alle aanwezigen in een stille tocht naar het monument aan de Droststraat. De tocht wordt vooraf gegaan door de Olster Harmonie, die de tocht met trommelslagen begeleidt. Na de twee minuten stilte dragen leerlingen van de Capellenborgschool gedichten voor en houdt burgemeester Ton Strien een toespraak.

In Raalte begint de ceremonie om half acht bij het Indië/Nieuw-Guineamonument voor het gemeentehuis. Ook hier worden twee minuten stilte in acht genomen, waarna er een krans wordt gelegd door burgemeester Zoon en door Raalter veteranen. Het koor Ligatura zingt, kinderen van St. Antoniusschhol uit Mariënheem dragen een gedicht voor. Daarna verplaatsen de belangstellenden zich naar het grote monument aan de Zwolsestraat.

In Wijhe begint de dodenherdenking in de Nicolaaskerk. Kinderen van basisschool de Bongerd laten zien hoe ze met het thema vrijheid & identiteit omgaan. Aansluitend is de stille tocht naar het monument aan de Oranjelaan, voorafgegaan door de Wijhese Harmonie. Wethouder Ans Otterloo houdt een toespraak, kinderen van de obs Peperhof dragen gedichten voor.

Over Salland TV

x

Check Also

Succesvolle start van Buddy to Buddy in Deventer: al 122 deelnemers gekoppeld

In Deventer heeft Buddy to Buddy een veelbelovende start gemaakt, waarbij verhalen ...