Zaterdagmiddag hebben op het Grote Kerkhof een groep mannen geprobeerd een Piet af te schminken.


Deventer – Zwarte Piet is een “belediging”

De Piet, een 18-jarige man uit Zwolle, was met andere Pieten bezig een kraam af te bouwen toen hij door een groep donkergetinte mannen werd aangesproken. Hij is vastgepakt en daarna probeerde één van de mannen met een spons zijn gezicht schoon te maken.

De Piet verzette zich echter en met behulp van de andere Pieten en een getuige lukte het om los te komen en weg te lopen. De andere mannen keken toe en één van hen maakte een opname met een videocamera. Nadat de Piet zich had kunnen bevrijden werd de politie gebeld. De Piet vertelde dat hij ook stompen in zijn buik en gezicht kreeg. De politie ging op zoek naar de mannen. Vier werden in de omgeving aangetroffen en aangehouden.

Ook de andere drie melden zich bij de politie. Het bleek dat de man die het gezicht van de Piet wilde wassen, een 21-jarige man uit Maastricht, een ludieke actie wilde filmen voor een studieopdracht. Het idee om een Zwarte Piet af te schminken was een statement, omdat de man Zwarte Piet ervaart als discriminatie. De andere mannen waren erbij om te helpen en het filmen ervan. Volgens hen ontstond er een worsteling toen de Piet weg wilde komen.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...