Als het aan de burgers van de gemeente Deventer ligt komt er geen nieuw duur stadskantoor in de binnenstad van Deventer.

Deventer zegt massaal nee tegen nieuw duur stadskantoor

Dat blijkt uit de resultaten van de enquête van de Stichting Deventer Volkspeilingen, die hier te lezen is. Vorige week peilden zij de meningen van burgers uit de stad. Daarvoor werden in totaal 618 mensen telefonisch geïnterviewd. Dat is een ruime vertegenwoordiging van burgers om de resultaten van de enquête als betrouwbaar te kwalificeren. Van de 618 geïnterviewden waren 397 personen tegen de plannen van de gemeente. 80 personen waren voor de plannen en 141 personen hadden geen mening.

Een erg duidelijk signaal van 64,2% van de burgers van de gemeente Deventer die tegen de plannen zijn. Maandagavond maakte voorzitter van de Stichting Volkspeilingen Deventer, Marien van Schijndel, de uitslag bekend tijdens een debat over de plannen van het stadskantoor in de Deventer Schouwburg. De meeste geïnterviewden gaven aan dat het om te veel geld gaat. Van de voorstanders was de belangrijkste reden dat alle ambtenaren in één gebouw komen te zitten.

Over Salland TV

x

Check Also

Het programma van amateurvoetballend Salland

Het is dit weekend weer tijd voor een potje voetbal. Enkele clubs ...