De VVD in Deventer doet vrijdag niet mee aan een verkiezingsdebat bij voetbalvereniging Turkse Kracht.


Deventer – VVD debatteert alleen in het Nederlands

De VVD is er niet bij omdat het debat in het Turks is. VVD-voorman Marco Swart vindt dat politieke debatten in het Nederlands moeten worden gevoerd. Door het debat in het Turks te voeren en aankondigingen in het Turks te verspreiden, sluiten deelnemers de rest van de Deventer samenleving uit.

De VVD stelt dat in het Turks een debat voeren apartheid kweekt en je jezelf buitenspel zet. Dat moeten we met elkaar niet willen. “Gelukkig zijn er steeds meer Turkse jongeren die hier ook genoeg van hebben.” De VVD roept alle politieke partijen op met open vizier en in het Nederlands campagne te voeren. “Alleen zo kunnen we iedereen ook echt laten meedoen,” aldus Marco Swart.

Aan het debat bij Turkse Kracht doet een aantal kandidaten met Turkse achtergrond mee. De VVD roept alle partijen op met open vizier en in het Nederlands campagne te voeren.

De VVD fractie ontdekte het verhaal nadat hun oog viel op een affiche waar in het Turks het debat is aangekondigd. Na een vertaling bleek het om een debat te gaan dat alleen in het Turks gevoerd gaat worden.

Over Salland TV

x

Check Also

Bouw begonnen van 26 rijwoningen in Steenbrugge

Gisteren heeft Deventer wethouder Rob de Geest het startsein gegeven voor de ...