De Deventer gemeenteraad is erg goed om de afstand tussen burger en politiek groot te houden, dat bleek woensdagavond, toen een voorstel van PvdA om zes supermarkten ipv vier open te laten zijn op zondag van tafel is geveegd door een meerderheid van de Deventer gemeenteraad.

Deventer – Vier supers open op zondag: burgers teleurgesteld

Er mogen dit jaar toch maar vier supermarkten open op zondag. Een voorstel van de PvdA om het aantal naar het volgens de wet maximaal toegestane aantal van zes te doen, haalde het niet. Dat was het resultaat van de bespreking in de gemeenteraad. Jos Pierey van de PvdA vindt dat het college verzuimd heeft om op tijd criteria vast te stellen waarmee de aanvragen zouden worden beoordeeld.

Volgens PvdA besloot het college uiteindelijk weer de oude weg te volgen van: wie zich het eerst meldt, komt als eerste in aanmerking. De supermarkt Dirk van den Broek die had gewacht tot het college met de criteria zou komen, was daarom te laat met aanvragen, en mag dus niet open. Het voorstel haalde het niet omdat de meerderheid van de fracties vond dat er dan nog een oneerlijke markt blijft bestaan in de stad. Ook de fractie van de VVD was kennelijk op andere gedachten gekomen. De Deventer VVD fractie kwam onlangs nog met dit persbericht.

Wederom slaagt de gemeenteraad om een wens van veel burgers niet uit te voeren. Waarom maar vier open als zes mag? APB en PvdA waren het roerend met elkaar eens en waren niet te spreken over de achterkamertjespolitiek in de gemeente Deventer. Er zijn dus strikte afspraken gemaakt om de huidige coalitie (CDA, GroenLinks, VVD, ADB en D66 hun gang te kunnen laten gaan). Opmerkelijk is ook de rol van de Christen Unie die opvallend veel weet te regelen voor haar steun wanneer die nodig is.

Gelukkig komen er gemeenteraadsverkiezingen aan, maar waar moet je in Deventer in hemelsnaam nog op gaan stemmen?

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...