Met spandoeken trokken woensdagmorgen horden scholieren en andere inwoners uit de Rivierenwijk van twee kanten via de Maasstraat naar de Amstellaan op.

Deventer – Vertraging herstructurering onaanvaardbaar

Met deze actie uitten scholieren en burgers uit de wijk de teleurstelling over de impasse in de besluitvorming en de angst dat door de val van het college alle plannen nog verder doorgeschoven worden.

Na een jaar lang overleg, hebben de gemeente Deventer en Rentree Wonen nog geen resultaat bereikt over de vraag wie bij onvoorziene omstandigheden moet opdraaien voor de kosten van een verdiepte Amstellaan. De weg die dwars door de Rivierenwijk heenloopt  moet in de nieuwe situatie deels ondergronds aangelegd worden. Erboven komen woningen.

Zolang over deze financiële risico’s geen knopen zijn doorgehakt, is ook nog geen zicht op de bouw van het wijkvoorzieningencentrum waarin ook scholen komen. Rentree wil 19 miljoen in de Amstellaan stoppen en de risico’s verdelen. De gemeente Deventer wil dat Rentree alle risico’s voor haar rekening neemt.

Over Salland TV

x

Check Also

Salland Magazine in het teken van de N35 in Mariënheem

Vanavond wijden we in de uitzending van Salland Magazine aandacht aan de ...