Het verantwoordingsdebat over de perikelen rondom het Huis van Deventer was woensdagavond niet bepaald iets om even voor naar het gemeentehuis te komen.


 

Deventer – Verantwoordingsdebat een schijnvertoning

Dat zat hem vooral in het begrip verantwoording, het college hoefde alleen maar aan te horen en deed niet mee aan het debat. Dat was zo afgesproken door het presidium van de gemeenteraad. Opvallend want de gemeenteraad moet het college controleren.

PvdA, APB en de SP wilden alsnog dat het college zich moest verantwoorden, maar daar stak een meerderheid van de gemeenteraad een stokje voor. Twee moties van de PvdA die haalden het ook niet. Onderling was er vooral veel gedoe tussen Matthijs Nijboer van PvdA en Carlo Verhaar van GroenLinks. De heren probeerden elkaar voordurend de vliegen af te vangen.

Het enige opvallende was dat de Rekenkamercommissie op eigen initiatief nog naar de zaak kan gaan kijken om duidelijkheid te verschaffen. Dat stond ook in een motie van PvdA die dat graag direct wilden bewerkstelligen. Al met al was het zoals de SP het al noemde, een schijnvertoning waar niemand ook maar iets mee is opgeschoten. De collegeleden bleven allemaal buiten schot.

 

Over Salland TV

x

Check Also

Lokale omroepen gaan over op digitale radio

Bron: NLPO Eind 2024 zullen alle lokale publieke omroepen in Nederland te ...