Het Team Toezicht van de gemeente Deventer heeft afgelopen dinsdag maar liefst 59 bekeuringen uitgedeeld in het voetgangersgebied van het centrum van de stad.

Deventer – Team Toezicht strooit bekeuringen

Team Toezicht van de gemeente Deventer is bedacht voor het verrichten van ondersteunende werkzaamheden bij de uitvoering van de gemeentelijke prioriteiten op het gebied van het veiligheidsbeleid. Daaronder vallen: het verrichten van ondersteunende werkzaamheden bij evenementen, werkzaamheden die voortvloeien uit Buurt Veilig en meldpunt openbare ruimte, het uitvoeren van de taak gevonden voorwerpen. Maar ook om de gemeentelijke kas te spekken met bekeuringen.

Want afgelopen dinsdag hebben ze bij een controle in de binnenstad 59 boetes uitgedeeld aan fietsers en automobilisten. Die hadden zich schuldig gemaakt aan het rijden in voetgangersgebieden. Tot 11 uur mogen leveranciers met voertuigen de binnenstad in om winkels te bevoorraden. Maar daarna lopen zij de kans op een bekeuring wegens rijden in voetgangersgebied. Fietsers mogen er tijdens openingstijden van de winkels niet fietsen. Team Toezicht gaat dit soort controles vaker houden.

Over Salland TV

x

Check Also

Brouwers: “Niemand had het onterecht gevonden als wij van PSV hadden gewonnen”

Go Ahead Eagles had PSV lange tijd in de houdgreep, maar liet ...