Omdat een aangevraagde subsidie van de gemeente Deventer voor renovatie van de Prins Bernardsluis niet gehonoreerd is gaat het CDA in de tweede kamer een schot voor de boeg doen.


Deventer – Subsidie voor renovatie sluis blijft uit

Het CDA in de Tweede Kamer wil dat staatssecretaris Huizinga de gemeente Deventer de helpende hand reikt bij de renovatie van de prins Bernhardsluis. Huizinga heeft onlangs een subsidieaanvraag van de gemeente Deventer afgewezen. De Prins Bernhardsluis en de bruggen zijn ruim 60 jaar oud en aan vervanging toe. Er is sprake van regelmatige storingen, lekkage en belemmeringen voor het scheepvaartverkeer.

Volgens CDA-Kamerlid Eddy van Hijum is renovatie van de sluis hard nodig om de bereikbaarheid van de bedrijven in Deventer via de IJssel voor de binnenvaart te verbeteren. “Als het rijk vervoer over water wil stimuleren, moet ook de positie van binnenhavens worden versterkt”, stelt Van Hijum.

In totaal worden de kosten voor de renovatie van de sluis geraamd op 8 miljoen euro. De gemeente Deventer en de provincie Overijssel dragen het grootste deel van de kosten, maar hopen ook op een bijdrage van het rijk. Het CDA heeft de kwestie aan de orde gesteld bij de behandeling van de begroting van Verkeer en Waterstaat. Staatssecretaris Huizinga heeft nog niet gereageerd.

Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...