De fractie van ADB verbaast zich erover dat Deventer, ondanks een dubbele hoeveelheid strooizout voor deze winter, alweer het strooi beleid moest bijbestellen.

Deventer – Strooirantsoen werpt vragen op

De fractie heeft vragen gesteld aan het college. Namens ADB schrijft fractielid Bert Klein Schaars: “In het najaar heeft de gemeente aangegeven voorbereid te zijn op de komende winter”.
Dat bleek omdat het eerdere zoutdepot van 300 ton, wat afgelopen winter ontoereikend bleek, al was opgehoogd naar 800 ton. Nu blijkt dat van die voorraad na slechts een paar weken nog maar 100 ton over is. Inmiddels is de opslag met nog eens 300 ton aangevuld zodat er nog tot na de jaarwisseling voorraad is.

Maar waar is al dat strooizout gebleven en hoe gaat het college het strooirantsoen probleem aanpakken? ADB vraagt ook hoe de gemeente wil regelen dat bij langere sneeuw- en vorstperiodes ook wegen in de wijken en het buitengebied sneeuwvrij worden en beter begaanbaar. De fractie vraagt ook of het inzetten van lokale agrariërs per buurtschap, die dan de beschikking krijgen over kleine zoutdepots, mogelijk een oplossing kan zijn.

Over Salland TV

x

Check Also

Brouwers: “Niemand had het onterecht gevonden als wij van PSV hadden gewonnen”

Go Ahead Eagles had PSV lange tijd in de houdgreep, maar liet ...