Bij de behandeling van de begroting van de gemeente Deventer afgelopen woensdagavond drongen D66, Algemeen Deventer Belang, Algemeen Plattelands Belang, VVD en ChristenUnie er bij wethouder financiën Gosse Hiemstra op aan de OZB belasting te laten stijgen met slechts 3% in plaats van de 4% van de wethouder.

Deventer stopt OZB verhoging in eigen reservepot

Volgens de partijen ontbreekt de financiële noodzaak voor de extra lastenstijging van één procent voor huiseigenaren en is de burger gebaat bij lastenverlichting. Wethouder Gosse Hiemstra hield met de steun van een groot deel van de coalitie echter gewoon voet bij stuk. Volgens Jan Oggel fractievoorzitter CDA was de verhoging wel degelijk goed onderbouwd in de begroting en dus ook uitvoerbaar.

Marc Jan Ahne van oppositiepartij D66 geeft aan dat het geld dat binnengehaald wordt rechtstreeks naar de reservepot van de gemeente Deventer gaat, en dus kennelijk niet ergens direct voor nodig is. “Waarom dan de burger nu ermee lastigvallen”? De totale verhoging komt neer op vier keer 186.000 euro in totaal, dus 744.000 euro. De oude afspraak was 3%, volgens de CDA wethouder zijn de afgelopen jaren de lasten voor de burger ook al met 4% gestegen, en gaat de burger dit “nauwelijks”merken.

Over Salland TV

x

Check Also

Lokale omroepen gaan over op digitale radio

Bron: NLPO Eind 2024 zullen alle lokale publieke omroepen in Nederland te ...