De gemeente Deventer heeft een pittige brief naar de ministeries van Verkeer en Waterstaat, Huisvesting en Financiën in Den Haag gestuurd met daarin redenen om de aanleg van een fly-over (spoorbrug) voor een goederenspoor parallel aan de Siemelinksweg richting het spoor naar Enschede te voorkomen.


Deventer – Spoorbrug langs woonwijk niet realistisch

Den Haag kwam op de proppen met de plannen zonder de gemeente daarover vooraf in kennis te stellen. De aanleg van de spoorboog (een dubbel goederenspoor dat hoog om de woonwijk gebouwd zou moeten worden) zorgt voor forse kosten en het opnieuw op de schop zetten van de infrastructuur bij de Siemelinksweg, waar Deventer zelf ook al plannen mee heeft. Daar komt een dubbelbaanseweg voor betere aansluiting op de A1.

De boog zou het spoor daarna aan laten sluiten op het spoor naar Enschede, en daarvoor moeten de Scheg, NS station Colmschate en woningen verplaatst worden. Volgens Carlo Verhaar van GroenLinks een onzalig plan wat rechtstreeks van de Haagse tekentafel komt en onhaalbaar is. Den Haag heeft kennelijk het huiswerk niet goed genoeg gedaan.

En voor wie de brief van de gemeente Deventer zelf even wil inzien die staat hier!

Over Salland TV

x

Check Also

Go Ahead Eagles maakt van De Adelaarshorst een schier onneembare vesting

Vrijdagavond won Go Ahead Eagles weer eens vier thuisduels op rij, de ...