De Raad van Toezicht van Cambio gaat alsnog in gesprek met de op nonactie gezette directeur Ineke Van Dijk van het Deventer bedrijf.


Deventer – Raad van Toezicht gaat praten met directeur

De Raad van Toezicht heeft haar op non-actief gezet in verband met onrechtmatigheden die waren aangetroffen bij een accountantscontrole. Bij het kortgeding dat dinsdag plaatsvond zijn er volgens de raadsman van de Raad van Toezicht van Cambio verdenkingen dat Van Dijk Cambio voor tienduizenden euro’s heeft benadeeld en voor tienduizenden euro’s bonnetjes, declaraties, overuren en vakantie-uren heeft ingediend zonder onderbouwing.

Dat was de conclusie die de Raad van Toezicht van Cambio trekt op basis van een accountants-onderzoek, dat nog niet is afgerond. De raadsman van Van Dijk stelde dat er eerst met haar gesproken had moeten worden voordat er een schorsing is ingezet. Dat was ook de insteek van de rechter die aangaf op basis daarvan het schorsingsbesluit teniet te zullen doen. Toen dat eenmaal uitgesproken was besloten de partijen om toch met elkaar in overleg te gaan en de zaak eerst met elkaar te bespreken. Op basis daarvan accepteerde Van Dijk het schorsingsbesluit van de Raad.

Over Salland TV

x

Check Also

Brouwers: “Niemand had het onterecht gevonden als wij van PSV hadden gewonnen”

Go Ahead Eagles had PSV lange tijd in de houdgreep, maar liet ...