Op de protestbijeenkomst dinsdagavond tegen de bouw van de spoorboog over en langs de Colmschater Enk  zijn ruim vijfhonderd mensen afgekomen.


Deventer – Protestbijeenkomst tegen de Spoorboogplannen

De bewoners vrezen veel overlast van de zestig tot tachtig goederentreinen die op termijn door de wijk Colmschate zullen rijden, zo zei Anneke van der Meulen van het Comité Verontruste Burgers Colmschate.

Den Haag heeft plannen om bij de Colmschater Enk twee spoorlijnen door middel van een zes meter hoog viaduct met elkaar te verbinden. Op 8 september praat de Tweede Kamer over het plan. Het Comité mobiliseert de komende weken de bewoners. „Velen weten nog van niets. De mensen die zich hebben laten informeren, zijn erg geschrokken.

Als de spoorboog wordt gebouwd, zullen vermoedelijk ook huizen in de wijk gesloopt worden. Op 4 september houden de bewoners in hun wijk een manifestatie tegen dit plan. Ze willen vanaf dezelfde hoogte als de geplande spoorboog het geluid van goederentreinen laten horen. Vier dagen later wordt een petitie, ondertekend door honderden wijkbewoners, aan een afvaardiging van de Tweede Kamer overhandigd.

Foto Geerars.nl


Over Salland TV

x

Check Also

Lokale omroepen gaan over op digitale radio

Bron: NLPO Eind 2024 zullen alle lokale publieke omroepen in Nederland te ...