Wijkregisseur en directeur Rini Teuben van woningcorporatie Rentree moet vertrekken.


Deventer – Project Rivierenwijk in de diepvries door vertrek directeur Rentree

Eric Kemperman, de voorzitter van de Raad van Toezicht, bevestigde maandagmiddag aan Salland TV het gedwongen vertrek van directeur Rini Teuben. Verschillen van inzicht en een chaotische bedrijfsvoering zijn de doorslaggevende factoren van het besluit. De crisisproblemen spelen al ruim tien maanden.

Op donderdag 22 oktober hebben Rentree, Gemeente Deventer en het ministerie van WWI nog met elkaar gesproken over de vraag hoe de verdiepte aanleg van de Amstellaan past binnen de verantwoordelijkheid van Wooncorporatie Rentree. Verantwoordelijke minister Van der Laan wil dat de woningcorporaties zich alleen gaan bezighouden met hun taak en zich niet als projectontwikkelaar gaan gedragen.

Het zelf bedachte wijkregisseursplan van Rentree bungelt aan een zijden draadje. Rentree heeft een aantal zaken lopen zoals de herstructurering van de Rivierenwijk. Een voorbeeld daarvan is nieuwbouw aan de Oude Bathmenseweg. Daar komen 20 eengezinswoningen waarvan een aantal woningen met een slaapkamer op de benedenverdieping en één woning die geschikt is voor een gezin met een gehandicapt gezinslid. 

Inmiddels zijn er grote problemen op het gebied van de financiering. Vrijwel alle plannen verdwijnen in de diepvrieskist. Uitgebreide fotoreportages ook bij FotoGeerars.nl

Rinie Teuben van Rentree en Ella Vogelaar begonnen zo enthousiast in 2008

Drijvende kracht Gerrie Scholten (hoofd bewonersvertegenwoordiging)

heeft al haar bewonersactiviteiten beëindigd.

Ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst

tussen de gemeente Deventer, Rentree en het Ministerie.


Over Salland TV

x

Check Also

De voordelen van een elektrische fiets

Nederlanders zijn echte fietsers. We leren het op jonge leeftijd, doen op ...