Architekt Michiel Riedijk presenteerde woensdagmiddag in een sessie van ruim een uur aan belangstellenden en de gemeenteraadsleden en ambtenaren zijn ontwerp voor een nieuw stadskantoor.


Deventer – Ontwerp nieuw stadskantoor

Om een nieuw stadskantoor te bouwen moet de voormalige schouwburg, de oude school aan de Polstraat en het huidige stadskantoor worden gesloopt. Architect Michiel Riedijk presenteerde woensdagmiddag zijn ontwerp. Dat gebeurde in de buitenlucht op het Burseplein, dat is de plek waar de nieuwbouw moet komen. Er waren redelijk wat belangstellenden bij de presentatie. Riedijks ontwerp is een langwerpig gebouw dat ook de Bursestraat met het Grote Kerkhof moet koppelen.

Het pand krijgt drie verdiepingen, waardoor het gebouw even hoog wordt als het stadhuis. Onder het gebouw moet een parkeergarage komen met circa 120 plaatsen (voor omwonenden). Op de plek van de oude schouwburg aan het Grote Kerkhof wil Riedijk een monumentale gevel maken. Dat ontwerp is nog niet gemaakt. De raad praat na de zomer over het ontwerp. Nu kan iedereen een mening geven over het ontwerp.


Over Salland TV

x

Check Also

Go Ahead Eagles neemt voor IJsselderby afscheid van Jeroen Veldmate

Jeroen Veldmate neemt zondag afscheid van Go Ahead Eagles. De verdediger maakte ...